We detected that you log in from the UK, do you want to visit our UK website ?  Click here Browse region

Paolo Temporiti szefem Terminal Solutions & Services na Europę Środkowo-Wschodnią w Ingenico

Paolo Temporiti, kierujący do tej pory Terminal Solutions & Services (TSS) Ingenico, marki Worldline we Włoszech i Europie Południowo-Wschodniej, w ramach rozszerzenia swojego obecnego stanowiska został mianowany szefem TSS GBL także na Europę Środkowo-Wschodnią.

Do zespołu Ingenico dołączył we wrześniu 2020 roku, obejmując stanowisko szefa TSS na Włochy oraz Europę Południowo-Wschodnią. Po rozszerzeniu zakresu kompetencji będzie koordynował działaniami biznesowymi także w Polsce, Czechach, na Węgrzech oraz Ukrainie.

Do jego obowiązków należeć będzie obsługa szerokiej oferty terminali Ingenico, rozwój rozwiązań i usług firmy, kierowanie siecią sprzedaży i działaniami biznesowymi w regionie Europy Środkowo-Wschodniej. Będzie również odpowiedzialny za zwiększenie synergii w różnych krajach i identyfikację możliwości dzielenia się projektami realizowanymi w poszczególnych regionach. Zajmować się będzie także wdrażaniem nowych inicjatyw dopasowanych do rynków lokalnych.

- Od momentu dołączenia do zespołu Ingenico, Paolo Temporiti wywarł znaczący wpływ na naszą strategię biznesową zarówno na terenie Włoch, jak i na rynkach Europy Południowo – Wschodniej, tworząc nowe obszary i możliwości wspierania naszych klientów. Jego dotychczasowe, duże doświadczenie w obszarach płatności z pewnością pomoże mu w rozwoju naszych działań w krajach Europy Środkowo-Wschodniej. – mówi Jose Luis Arias, Executive Vice President w regionie EMEA, Terminal Solutions & Services Ingenico marki Wordline i dodaje: Chciałbym życzyć mu wielu sukcesów w realizacji jego nowych obowiązków.

Paolo Temporiti jest absolwentem studiów ekonomicznych. Od 25 lat związany jest branżą płatniczą we Włoszech, zajmując kierownicze stanowiska w takich firmach jak Cardtek, ACI Worldwide, a także w branży bankowej oraz Fintech. Jako starszy  wiceprezes ds. rozwoju biznesu w regionach międzynarodowych w First Data  był odpowiedzialny za rozwiązania autoryzacyjne i rozliczeniowe.