Piotr Waś awansował na stanowisko Dyrektora Zarządzającego Ingenico na Europę Wschodnią

Piotr Waś, Country Manager Ingenico na Polskę, Węgry, Ukrainę i kraje bałtyckie, awansował w strukturach Grupy Ingenico, światowego lidera w bezproblemowych płatnościach. Od kwietnia 2017 roku objął stanowisko Dyrektora Zarządzającego na Europę Wschodnią.

Piotr Waś jest absolwentem Akademii Ekonomicznej w Krakowie. W latach 90. pracował w firmach, zajmujących się dostarczaniem rozwiązań z obszarów IT oraz systemów wspierających zarządzanie, takich jak: Qumak, Hogart czy Exact Software. Doświadczenie managerskie zdobywał m.in. w firmie First Data na stanowisku Dyrektora Sprzedaży oraz w Euronet Worldwide na stanowisku Managera ds. Sprzedaży w Europie Środkowej. Z Ingenico Group związany jest od 2012 roku, początkowo jako Country Manager na Polskę i kraje bałtyckie, a w kolejnych latach odpowiedzialny również za działania biznesowe na Węgrzech i Ukrainie. Na nowym stanowisku bezpośrednim zwierzchnikiem Piotra Wasia będzie Luciano Cavazzana, zajmujący w Ingenico Group stanowisko Senior Vice President EMEA, Banks & Acquirers Business Unit.

Piotr Waś

Jestem przekonany że Piotr będzie w najlepszy sposób koordynować pracę zespołu odpowiedzialnego za Europę Wschodnią i wykorzysta możliwości biznesowe, które powstaną dzięki wdrożeniu odpowiedniej strategii działania na szybko zmieniającym się rynku, jakim jest rynek płatności” – skomentował Luciano Cavazzana – “Jestem pewien, że dzięki wprowadzeniu nowej struktury organizacyjnej sprostamy wyzwaniom związanym z rozwojem nowych technologiioraz rosnącymi wymaganiami rynku".

• Michal Laszczyk

Eastern Europe Marketing Manager