Ingenico wyposaży maszyny Dallmayr w samoobsługowe terminale płatnicze

Grupa Ingenico (Euronext: FR0000125346-ING), globalny lider w dziedzinie bezproblemowych płatności, ogłosiła, że ​​dostarczyła firmie Dallmayr, wiodącemu operatorowi automatów vendingowych, samoobsługowe terminale zbliżeniowe, które zainstalowane będą w maszynach vendingowych w Polsce.

Dzięki jednemu z najwyższych poziomów penetracji płatności zbliżeniowych w Europie, konsumenci w Polsce oczekują wygodnego sposobu płacenia kartą, a także coraz częściej - telefonem komórkowym. Firma Ingenico dostarczyła rozwiązanie do obsługi - w bezpieczny i szybki sposób - płatności bezgotówkowych. Klienci Dallmayr będą mogli płacić za produkty kartami zbliżeniowymi oraz telefonami, wykorzystującymi technologię NFC. Współpraca pomiędzy Dallmayr i Ingenico polega na zainstalowaniu prostych w obsłudze oraz bezpiecznych terminali płatniczych iUC180B.

Jesteśmy wdzięczni za zaufanie, jakim Dallmayr – jeden z liderów na rynku – obdarzył rozwiązania Ingenico. Współpracowaliśmy już z Dallmayr w dziedzinie płatności bezgotówkowych na poziomie europejskim a teraz dostarczamy taki sam poziom wygody i bezpieczeństwa klientom w Polsce. Jesteśmy przekonani, że dzięki płatnościom zbliżeniowym, korzystanie z automatów vendingowych przeniesie doświadczenia zakupowe na wyższy poziom” – mówi Marcin Budziszewski, Sales Director, Poland and Baltic Countries, Ingenico

Oczekiwania naszych klientów stale rosną, więc zaoferowanie im opcji płacenia kartą było dla nas naturalne. Obecnie ludzie używający naszych maszyn, koncentrują się głównie na szybkości i niezawodności płatności za produkty. Terminale firmy Ingenico z pewnością zaspokoją potrzeby naszych klientów” – dodaje Dariusz Ćwiąkała, Sales Director, Dallmayr.