Bank Pekao SA wybrał Grupę Ingenico na głównego dostawcę inteligentnych terminali płatniczych

Grupa Ingenico, światowy lider w bezproblemowych płatnościach elektronicznych, ogłosiła dzisiaj, że Bank Pekao SA, spółka grupy UniCredit i jeden z największych agentów rozliczeniowych w Polsce, wybrał ją na głównego dostawcę inteligentnych terminali płatniczych.

Ingenico dostarczy Bankowi Pekao SA terminale iCT220 w zestawach z pinpadami iPP220, stworzonymi z myślą o małych punktach handlowych oraz pinpady iPP350, dostosowane do potrzeb dużych punktów i sieci handlowych, zapewniające doskonałą szybkość obsługi kasowej. Oprócz rozwiązań stacjonarnych, Bank Pekao SA wybrał również kompaktowe terminale przenośne Ingenico: modele iWL220 oraz iWL250. Urządzenia te świetnie sprawdzają się wszędzie tam, gdzie mobilność jest najwyższą wartością dla biznesu. Wszystkie terminale umożliwiają dokonywanie płatności stykowych, zbliżeniowych oraz oferują szeroki wachlarz dodatkowych funkcjonalności.

Niezmiernie cieszy nas zaufanie Banku Pekao SA do naszej wiedzy eksperckiej oraz jakości naszych produktów. Wybór Ingenico na głównego dostawcę rozwiązań płatniczych dla Banku Pekao SA jest dla nas kamieniem milowym we współpracy z całą grupą UniCredit,” powiedział Piotr Waś, Country Manager na Polskę i kraje bałtyckie, Grupa Ingenico. „Jestem przekonany, że nowoczesne terminale płatnicze Ingenico spełnią z nawiązką oczekiwania Banku Pekao SA i jego klientów”.

Ingenico jest od wielu lat zaufanym partnerem dla Banku Pekao - powiedział Emanuele Cacciatore, Dyrektor Zarządzający Departamentem Klienta Biznesowego w Banku Pekao SA. - Mieliśmy dotychczas wiele okazji, by przekonać się, że produkty oraz sprawność operacyjna Ingenico spełniają nasze restrykcyjne wymogi. Dostawy terminali płatniczych do największej sieci handlowej w Polsce, zrealizowane dla nas przez Ingenico w 2014 roku doskonale pokazują standardy, w ramach których pracujemy i dowodzą, że firma się w nie idealnie wpisuje.”