Négy ok, amiért az Android egyre vonzóbbá válik a fizetés terén

A fizetési terminálok új generációjának fejlődésében az Android operációs rendszer az innovációs verseny élére tört. De vajon mik a mozgatórugói ennek a lendületnek, és miért lesz egyre vonzóbb az Android?

Hernán Moya, a Wordline marketingigazgatója, négy kulcsfontosságú okot taglal, miért is hoz ilyen jelentős változást az Android a fizetések világába.

1. A „MINDENT EGYBEN” MEGKÖZELÍTÉS

Milyen könnyítéseket hoz a fizetések világában az Android?

Az Android egy új lehetőséget hozott a fizetési ökoszisztémába: a hozzáadott értékű alkalmazásokat. Ahogy a neve is mutatja, az értéknövelő-alkalmazások további érték- és bevételi forrásokat biztosítanak a fizetési terminálok használói számára, és a hagyományos fizetési funkciókat szélesebb, „üzlet központúbb” szisztémává fejlesztik, ahol már nem kizárólag a fizetés sikere az egyetlen cél.

Az Android környezet technológiai tartalmat kínál az új funkciók tervezéséhez és adaptálásához, átalakítva a fizetési terminált mind a kereskedői, mind az ügyfelek igényeinek kielégítésére, és a potenciális alkalmazások köre óriási. Íme néhány olyan kiemelkedő terület, amely képes a nagyobb értékteremtésre vállalati szinten.

1. példa - Innova TaxFree: a biztonság és az üzlet zökkenőmentes felhasználói élménybe tömörítése

Az Innova TaxFree-vel együttműködve az Ingenico egy olyan alkalmazás megvalósításán dolgozik, amely pillanatok alatt feldolgozza az adómentes tranzakciókat. Ezt úgy érik el, hogy a terminálba beépített kamerával rögzítik az útlevél számát, kikerülve ezzel a végeláthatatlan mennyiségű nyomtatvány kitöltésének problémáját, amelyet az utazók általában hazautazáskor töltenek ki.

2. példa - Touché: a POS terminál többféleképpen hasznosítható professzionális eszközzé alakítása

A HORECA szektorban a célunk, hogy egyetlen eszközbe integráljuk és megkönnyítsük a műveleteket. A Touché a kassza-rendszerekkel, például az Oracle Micros Simphony-val történő integrációja révén kifejlesztett egy alkalmazást, amely az ügyfelek meggrendelését közvetlenül az Android POS terminálon keresztül veszi fel, és egyenesen a konyhába küldi. Az étkezés végén, amikor fizetésre kerül a sor, a vendégek feloszthatják a számlát a nekik megfelelő módon, közvetlenül a terminálon. A pincér bármilyen fizetést feldolgozhat, hűségjogosultságokat alkalmazhat és elektronikus nyugtát küldhet az ügyfélnek, miközben a kassza rendszer a háttérben dolgozik. A gördülékeny fizetési élmény ily módon történő biztosítása mind az ügyfelek, mind az üzleti vállalkozások számára előnyös, növeli a hatékonyságot és jobb vendégélményt nyújt.

Mindkét példában megszűnt a több eszköz használatának követelménye. Ehelyett ez a „All-In-One” megközelítés leegyszerűsíti a pincérek és a TaxFree alkalmazottak feladatait, ugyanakkor jelentősen csökkenti a költségeket.

2. FEJLESZTŐI ISMERTSÉG

Az Android-alapú alkalmazások számtalan üzleti lehetőség előtt nyitják meg a kaput, de a fejlődésük valóban olyan egyszerű, mint amilyennek látszik?

Az Android egyik legfontosabb előnye, hogy már több millió alkalmazás létezik a platformra, vagyis nem feltétlenül kell a semmiből létrehozni azokat. Az Android népszerű, rugalmas és jó felhasználói élményt nyújt, tehát a lehetőség már adott, hogy magas színvonalú alkalmazásokat hozzanak létre egy fizetési terminálon.

A legtöbb esetben egy meglévő Android-alkalmazás fizetési terminálra történő áthelyezése kevés módosítást igényel, mivel mindkettő ugyanazon az operációs rendszeren alapul. Az Ingenico jelentős időt fordított arra, hogy az alkalmazásfejlesztés zökkenőmentes, az erőfeszítések pedig megtérülőek legyenek. Az Ingenico-ügyfelek már használják a felhasználóbarát Android-alkalmazásokat, mindezt az egyik legbiztonságosabb környezet előnyeit élvezve.

Az Android fizetési alkalmazások iránti érdeklődés növekedése miatt az Ingenico számos vezető szolgáltatóval lépett már partnerségre. Ez a stratégia segített létrehozni egy új alkalmazás-ökoszisztémát, egy olyan piacteret, amely „feltöltésre kész” üzleti termékportfóliót kínál, és a lehető legrövidebb idő alatt valós értéket teremt a kereskedők számára.

3. ÉRTÉKESÍTÉSI PONTBÓL BIZALMI PONTTÁ

Az Android egy elterjedt technológia, szóval hogyan is biztosította az Ingenico, hogy POS termináljaik továbbra is megfelelnek a legszigorúbb PCI szabványoknak?

Nem volt könnyű feladat összekapcsolni egy olyan „népszerű” operációs rendszert, mint az Android, a szigorú fizetési biztonsági előírásokkal. A biztonság az Ingenico DNS-ének része, és ez a szempont továbbra is központi szerepet tölt be az Android kínálatunkban azáltal, hogy globálisan és helyi szinten is dolgozunk azon, hogy megfeleljünk az elvárásoknak. Az Ingenico összes Android-terminálja teljesen PCI-kompatibilis, és megfelel a legszigorúbb nemzetközi fizetési biztonsági szabályozásnak. Például az APOS A8 PCI PTS V5 tanúsítvánnyal rendelkezik, és a nemrégiben piacra dobott AXIUM sorozatunkban található DX8000 teljes PCI PTS V6 kompatibilitást kínál.

Az elmúlt években hatalmas előrelépés történt az Android operációs rendszerrel kapcsolatos biztonság terén, de a következő elvek továbbra is létfontosságúak a biztonságos és megbízható ökoszisztéma biztosításához:

·         A platform fizetési és nem fizetési szempontjai közötti elkülönítéssel hozza létre az Android adatelemzésével biztosított értéket, anélkül, hogy idomulna a PCI szabályaihoz.

·         A szoftver naprakészen tartásával az Android POS és a csatlakoztatott eszközök védve vannak a fenyegetések ellen.

·         Ezt tovább erősíthetik a legújabb titkosítási technológiák, biztosítva a kommunikációt a fizetési ökoszisztéma összes eleme között, így az érzékeny adatláncokat védve és biztonságosan integrálja.

·         Az egyéni azonosítási kulcsok további megnyugvást biztosítanak annak érdekében, hogy csak a jogosult személyek férhessenek hozzá a terminálhoz.

·         És végül elengedhetetlenek azok a megbízható alkalmazások, amelyeket olyan emberek fejlesztettek ki, akik értenek a bonyolult fizetési szabályozásokhoz.

4. ÚJ BEVÉTELI FORRÁSOK

Hogyan hoznak ezek az alkalmazások bevételt?

A hozzáadottérték-alkalmazások által nyújtott új „üzlet központú” lehetőségek további bevételi forrásokat is hoznak magukkal. A bankok már most dolgoznak saját alkalmazás-ökoszisztémáikon, amik megkülönböztethetik őket a versenytársaktól, mindezt a fizetési funkción felüli értékek biztosításával és a hagyományos bevételeken túli hozamok elérésével.

Remek példa erre az Innova TaxFree, ahol a többletjövedelem az adómentes visszatérítések biztosításából származik, ami további motiváció a potenciális új ügyfelek számára. Mivel az alkalmazás egy létező adózási formával foglalkozik, javítja a sebességet és az általános felhasználói élményt, hatékonyabbá teszi és csökkenti a tranzakciók idejét.

Az olyan éttermi alkalmazásoknál, mint a Touché, a hangsúly az ügyfélélmény javításán van, a bankok pedig további bevételeket szerezhetnek azzal, ha keresztértékesítéssel adják el ezeket a szolgáltatáscsomagokat a kereskedőknek.

Ezek és más lehetőségek, amelyek egyértelműen a többletbevételek eléréshez vannak igazítva, remek példák az alkalmazás-innovációra, amelynek célja, hogy a legtöbbet hozza ki a fizetési terminálokból.

A POS terminál nem fog eltűnni.

Vannak, akik úgy vélik, hogy a hagyományos fizetési terminálok ideje véges, és majd alternatív fizetési módok és felhőszolgáltatások állnak a helyükre. A valóság azonban az, hogy a fizetési terminálok és az új fizetési módok inkább kiegészítik egymást, és könnyebben futnak Android-on. Ez, az imént leírt négy kulcsfontosságú okkal együtt pontosan megmutatja, hogy az Android terminálok miért lesznek egyre vonzóbbak napról napra.

Az Android a biztonságos terminálok és az üzleti alkalmazásai közötti sikeres együttműködésére támaszkodik, hogy a hagyományos fizetési módokat a következő szintre emelje, és ez a történet még csak most kezdődik...

Hernán Moya, Ibériai-félszigetért felelős marketing igazgató / – Ingenico, a Worldline brand

Több mint 25 éves pénzügyi piacon szerzett tapasztalattal Hernán Moya a fizetések és a digitális bankolás területének szakértője. Számos nemzetközi nagyvállalatnál dolgozott, köztük a Citibank, a Prisma medios de Pago és a Diebold-Nixdorf vállalatoknál töltött be pozíciókat. A szakember felelős az EMEA régió piacra lépési aktivitásokért, illetve az Ingenico “Terminál, mint szolgáltatás” üzleti modelljén dolgozó csapat vezetője.