X

We detected that you log in from the United States, do you want to visit our US website?  Click here Browse region

Select a brand

Érintésmentes fizetési trendek 2021

Tavaly a vírus miatt kikényszerített digitális átállás a vásárlási szokások terén egy gyökeresen más fogyasztói élményt teremtett. Az egyik legérdekesebb következménye ennek a változásnak az önkiszolgáló fizetési terminálok népszerűségének ugrásszerű növekedése volt, amik a fogyasztók rendelkezésére állnak az év minden napján és nem igényelnek folyamatos felügyeletet.  

A változások megkövetelték a vállalkozásoktól, hogy alkalmazkodjanak az új helyzethez, és gyors és kényelmes ügyfélélményt nyújtsanak, ami 2021-ben az önkiszolgáló megoldások népszerűségét, valamint az érintésmentes fizetésre való kereslet folyamatos növekedését eredményezi. Bakonyi András, az Ingenico Magyarországért felelős értékesítési igazgatója példákon keresztük mutatja be, hogy teheti egyszerűbbé a mindennapi életet egy ilyen önkiszolgáló fizetési megoldás.

Felgyorsul az akadálymentes városi közlekedés

A városi közlekedés egy olyan ágazat, ami kifejezetten nagy hasznot húzhat az érintésmentes technológiából. A szociális távolságtartás és egyéb szabályozások megváltoztatták a tömegközlekedést szerte a világon, és regionális kutatások szerint a helyi ingázás és távolsági közlekedés 70%-kal, illetve 90%-kal csökkent a szabályozások hatására. Ugyanakkor észrevehetően nőtt a menetrendeket, fizetési metódusokat és jegyvásárlást kínáló alkalmazások száma, így amikor a fogyasztóknak lehetősége nyílik újra utazni, várhatóan a már időközben megszokott kényelmes és innovatív megoldásokat fogják választani.

A változásokhoz való alkalmazkodást megkönnyítik a folyamatos felügyeletet nem igénylő POS terminálok, amik megtalálhatóak a jegykiadóautomatákban, az utcai parkolóautomatákban, különféle fizetési kioszkokban és az étel-, illetve italautomatákban. Léteznek integrált terminálokkal rendelkező beengedőkapuk is, amelyek immár több európai országban is segítik a metró bizonyos területeire való bejutást.

A tömegközlekedési ágazat végső célja az lenne, hogy az utasoknak egy akadálymentes és sokcsatornás közlekedési rendszert biztosítson, támogatva a fogyasztót az utazás elejétől a végéig, – függetlenül attól, hogy buszra pattan, biciklit kölcsönöz, vagy esetleg hosszabb utazásra indul. Az adatok biztonsága mellett a gyors és kényelmes fizetés kritikus kérdés lesz a lehető legjobb fogyasztói élmény eléréséhez.

 

Az érintésmentes fizetési megoldások uralják az önkiszolgáló fizetésforgalmat

A városi közlekedés nem csak a tömegközlekedési eszközöket foglalja magába, hanem ide tartozik például az autómegosztás, a kerékpárok és az e-robogók, valamint az e-rollerek is. A kutatások szerint 10-ből kilenc közép-európai van pozitív véleménnyel ezekről az utazási módszerekről, továbbá 70%-uk meg van győződve arról, hogy a népszerűségük tovább fog növekedni. Igazán kényelmes megoldás lehet egy felhasználó számára, hogy bárhol találhat magának egy robogót vagy autót, aztán elég megnyitnia az alkalmazást azért, hogy kibérelje a járművet és már mehet is anélkül, hogy bejelentkezés, PIN-kód vagy egyéb megerősítés miatt kellene aggódnia.

Automaták széles választéka

Japán többek között arról híres, hogy az országban található sokféle automatából gyakorlatilag bármit meg lehet vásárolni. Amíg mi egyszerű harapnivalókat és üdítőket szoktunk venni ezekből a gépekből, addig a japán fogyasztók olyan termékek széles választékát vásárolhatják meg automatából, amit mi csak a szupermarketekben találunk.

Ez a tendencia Európába is megérkezik, javarészt a szükségszerűség révén. Például Magyarországon is megjelentek 2020-ban a maszkokat, kézfertőtlenítőket és kesztyűket árusító automaták, reagálva a védőfelszerelések iránti megnövekedett keresletre. Már a munkahelyi- vagy egyetemi környezetben is elvétve vásárolhatunk szépségápolási termékeket, szendvicseket és gyorséttermi termékeket is. A haj- és szépségápolási cikkek megtalálhatóak egyes fitnesztermekben, valamint uszodák és nyilvános WC-k automatáiban is.

Ezek a példák hatalmas kiaknázatlan potenciált tárnak fel a piacon: vonzó és felhasználóbarát élményt nyújtanak. A megvásárolni kívánt termék kiválasztása, a bankkártya egyszerű leolvasása és az árucikkek azonnali elérhetősége nagy előny, ha időhöz van kötve az ember, vagy nem akar személyesen kapcsolatba kerülni az eladókkal – mivel ezek a vásárlások ritkán igényelnek eladói segítségnyújtást. Az automaták üzemeltetői pozitívan tekintenek a jövőre, jelentős részük vár egyre növekvő keresletet a készpénz nélküli fizetés iránt.

A fizetési folyamat biztonságos és zökkenőmentes lebonyolítását a piacvezető Ingenico Self/2000, Self/4000 vagy Self/5000 önkiszolgáló termináljai biztosítják. A kereskedőknek a bevezetés utá nincs sok dolga, mivel az Ingenico termináljai valamennyi ma forgalomban lévő kártya, vagy egyéb érintésmentes fizetési eszköz kényelmes, egyszerű és biztonságos elfogadását biztosítják.