Új Magyarországért felelős értékesítési igazgató az Ingenico Group-nál

Bakonyi András korábban a Raiffeisen Bank bécsi központjában 11 ország kártyaelfogadásáért felelt, és olyan vállalatoknál töltött be vezető pozíciókat, mint a Cetelem Bank és az American Express.

Az egyszerű és biztonságos fizetések piacvezető szolgáltatója, az Ingenico Group (Euronext: FR0000125346 - ING) bejelentette, hogy 2020. márciusától Bakonyi András a vállalat magyar piacért felelős értékesítési vezetője. A közgazdász szakember több mint 16 év pénzintézeti tapasztalattal rendelkezik, kiemelt szakterületei a kártyás fizetés és digital banking.

« Egy bank nagyon kevés fizikai termékkel rendelkezik, amelyek közül a legfontosabb a bankkártya az ügyfelek kezében, míg ugyanez a POS terminál a kereskedőknél és szolgáltatóknál. Mindkét termék napi szinten része mindannyiunk életének, ezért kiemelten fontos, hogy megbízhatóan és biztonságosan működjenek a nap 24 órájában, a hét minden napján. Az Ingenico, mint vezető piaci szereplő legfontosabb küldetése, hogy biztosítsa a POS terminálok és egyéb kártyaelfogadó eszközök zökkenőmentes üzemelését, akár napi sokezer tranzakció esetén is, ezzel  segítve a készpénzmentes gazdaság megteremtését » - mondta el a Bakonyi András.

A Franciaországban alapított Ingenico Group, a világ vezető szereplője a kártyaolvasó terminálok és a biztonságos tranzakciók piacán. A vállalat 125 országban van jelen, több mint 40 leányvállalatánál 4000 munkatárs dolgozik. Az Ingenico Group több mint 20 millió terminálja üzemel világszerte, és megoldásokat nyújt a kereskedelem összes területén, az üzletben, online- és mobilfizetéskor egyaránt.

• Michal Laszczyk

Külső Kommunikáció Kommunikációs Igazgató, Ingenico Hungary