Az Ingenico Group elindította az első Open Payment utazási díjrendszert Olaszországban

Az egyszerű és biztonságos fizetési megoldások globális piacvezetője, az Ingenico Group (Euronext: FR0000125346-ING) bejelentette az első sikeres Open Payment rendszer implementációt Olaszországban, a Malpensa Express reptéri transzfer vasútvonalon. Az Open Payment egy olyan európai kezdeményezés, amely egységesíti a POS terminálok és a fizetési applikációk működését.

A vonalat működtető Trenord vasúti társaság 2300 vonatot üzemeltet, amelyek segítségével napi összeköttetést biztosít Milánó és a környező nagyvárosok között az üzleti utasok és turisták számára. A nagy utas- és szerelvényszám arra ösztönözte a vállalatot, hogy egyszerűbbé és gyorsabbá tegye a jegyek vásárlását és kezelését. Az új rendszernek több fizetési módot kellett lehetővé tennie, de törekvés mutatkozott a díjak csökkentésére is. A Trenord választása a világ egyik vezető közlekedési fizetési beszállítójaként az Ingenico termékeire esett.

Az Igenico megoldása tartalmazza a hardvert, a szoftvert, illetve a folyamatos tanácsadási és karbantartási szolgáltatást a vasúti vállalat számára. A biztonságos, önkiszolgáló, érintésmentes NFC fizetést is lehetővé tévő fizetési modult, az iUC180B-t a beléptető kapukba integrálták. Ez feleslegessé tette a jegyért történő sorbanállást, mivel az utasok a belépés pillanatában csak odaérintik kártyájukat, vagy telefonjukat a modulhoz és a fizetés megtörténik, a kapu pedig kinyílik. Az EMV sztendernek megfelelő megoldás egyszerű és gyors fizetéseket tesz lehetővé. A rendszer tokenizált, érzékeny adatokat nem juttat el a vasúti szolgáltatónak, mindazonáltal lehetővé teszi az utasok azonosítását, így a papír alapú jegyeket leválthatják a mobiltárcák és az érintésmentes fizetésre alkalmas bankkártyák.

A teljes rendszer sikerét az IT, a biztonság, az elfogadás és a fizetések feldolgozását végző partnerek szoros együttműködése tette lehetővé.

„Büszkék vagyunk, hogy az első Open Payment alapú utazási rendszer elindulhat Olaszországban. A projekt jól szemlélteti, hogy az Ingenico fizetési megoldásai tökéletesen képesek egy olyan közlekedési vállalat igényeit kiszolgálni, mint a Trenord” – mondta el Luciano Cavazzana, az Ingenico Group EMEA régióért felelős alelnöke.

Letöltés

Letöltés Hatályos Általános Szerződési Feltételek