Skupina Ingenico Group představuje Axium, otevřenou Android POS platformu pro digitalizaci obchodu v kamenných prodejnách

Skupina Ingenico Group (Euronext: FR0000125346 – ING), globální lídr v oblasti plateb, představila Axium, POS platformu nové generace pro menší obchodníky. Poskytuje přístup k úplnému cloudovému ekosystému, který je postaven na otevřeném operačním systému Android a operačním systému Telium Tetra, čímž kombinuje obchod a platby

Axium poskytuje obchodníkům ucelené obchodní řešení, které překračuje hodnotu pouhé akceptace plateb a pokladního systému. Spolupracujeme s poskytovateli elektronických pokladních systémů (ECR), abychom poskytli nejkomplexnější nabídku na trhu určenou pro malé obchodníky, která zahrnuje správu prodejen, řízení lidských zdrojů, skladové hospodářství, a také platební, věrnostní či účetní služby. To vše je k dispozici v kombinaci se vzdálenou správou terminálů a reportingem, které již poskytuje platforma Telium Tetra.

S platformou Axium se mohou akceptační banky odlišit ve své nabídce pro malé obchodníky a získat nové příjmy z většího portfolia služeb, podpory nových platební metod a cross-channel řešení založených na tokenizaci. Ty byly až dosud doménou organizovaného retailu a pro menší obchodníky tak představují skutečný přínos. Axium je napojen na e-commerce bránu Ingenico Connect a in-store platební bránu, na kterou jsou navázány další podpůrné služby, jako je například správa elektronických účtenek, refundací aj.

Axium nabízí výhody otevřeného prostředí systému Android v kombinaci s bezpečností a stabilitou osvědčeného operačního systému Telium Tetra. Platforma umožňuje obchodníkům stahovat aplikace dostupné na otevřeném trhu, nebo na soukromých elektronických tržištích akceptačních bank. API připojuje ECR POS k obchodním službám, zatímco cloudové služby umožňují zálohu, vzdálenou správu obsahu a nastavení. Veškeré tyto funkce pomáhají digitalizovat obchod.

První model ECR POS, kterým je tabletový model Axium D7, byl představen na veletrhu Mobile World Congress v Barceloně. Axium D7 je modulární tablet s elektronickou pokladnou, který byl vytvořen pro profesionální využití obchodníky a dokáže přijímat platby nejnovější generace. Axium D7 je charakteristický svou modularitou, designem a spolehlivostí, které zaručují připravenost na budoucí vývoj v obchodu.

Ingenico se nachází v srdci obchodování. To platí ještě více díky naší otevřené platformě Axium, která nabízí konvergenci všech služeb pro obchodníky. Naše inovace prezentované na veletrhu MWC ukazují naše odhodlání vybudovat ekosystém, ve kterém mohou akceptační banky přinášet obchodníkům větší hodnotu,“ uvedl Patrice Le Marre, Executive Vice President, Banks & Acquirers Business Unit, Ingenico Group.

• Michal Laszczyk

Ředitel pro marketing a komunikaci pro oblast východní Evropy

• (T): +48 22 504 629 521

Email: michal.laszczyk@ingenico.com

Stáhnout

Stáhnout jako PDF Všeobecné Obchodní podmínky Ingenico CZ S s.r.o.