Skupina Ingenico Group spouští první otevřený platební systém pro vlaky v Itálii

Ingenico Group, globální lídr v oblasti plateb, oznámila úspěšnou realizaci prvního otevřeného platebního systému v Itálii na kyvadlové lince Malpensa Express. Společnost byla železničním dopravcem Trenord zvolena jako preferovaný partner pro platby.

Lombardská železniční společnost, která vlastní 2300 vlaků propojujících každodenně Milán s dalšími důležitými městy regionu, chtěla svým zákazníkům nabídnout bezpečnou, rychlou a jednoduchou cestu k využití služeb Malpensa Expressu. To znamenalo vytvoření efektivnějšího nástroje pro nákup jízdenek. Rovněž se snažila zvýšit počet platebních metod přijímaných na těchto linkách a omezit jízdu bez placení. Díky historickým zkušenostem a referencím s rozšiřováním otevřeného platebního systému ve veřejné dopravě se společnost Ingenico stala preferovaným partnerem pro tento projekt. Výsledkem této spolupráce je zavedení pokročilého systému bez použití tradičních papírových jízdenek.

Řešení společnosti Ingenico zahrnuje hardware, software, konzultační služby a údržbu systému. Bezpečný, bezobslužný, bezkontaktní/NFC platební modul iUC180B byl integrován do turniketů. Umožňuje platbu jízdného bez nutnosti čekání na pokladnách nebo u prodejních automatů, a zvyšuje tak spokojenost zákazníků. Jízdné je uhrazeno snadnou a rychlou platbou při splnění EMV standardů. Jádrem tohoto plně zabezpečeného systému je tokenizace, která umožňuje společnosti Trenord na základě platební karty identifikovat své zákazníky bez nutnosti použití osobních citlivých dat. Dopravce tak umožňuje používání bezkontaktních platebních karet nebo mobilních peněženek namísto papírových jízdenek.

Toto řešení vzniklo díky úspěšné spolupráci s partnery v oblasti IT, zabezpečení, zpracování a poskytování platebních karet.

Jsme nadšení zprovozněním prvního otevřeného platebního systému v Itálii. Tento projekt ilustruje schopnost společnosti Ingenico poskytovat dopravním operátorům, jako je Trenord, inovativní platební řešení,“ uvedl Luciano Cavazzana, senior viceprezident divize Banks & Acquirers Business Unit pro oblast EMEA v Ingenico Group. „Těšíme se na pokračování naší spolupráce s Trenordem jako preferovaným partnerem pro platby.“

Stáhnout

Stáhnout jako PDF Všeobecné Obchodní podmínky Ingenico CZ S s.r.o.