Ingenico Group a Mastercard vybaví pražskou zoologickou zahradu dárcovskými platebními kiosky na ochranu ohrožených druhů zvířat

Zoo Praha se stala první zoo na světě, která využívá speciální platební kiosky instalované společností Ingenico Group a Mastercard jako nástroje pro fundraising (získávání finančních prostředků) ve prospěch ochrany ohrožených druhů zvířat.

Jejich prostřednictvím mohou návštěvníci bezkontaktními platbami přispívat na záchranu ohrožených druhů zvířat, včetně koně Převalského, gorily nížinné, gaviála indického a laoše (Laoské skalní krysy). Přispívat lze jednoduše a bezpečně bezkontaktními platebními kartami nebo pomocí platební aplikace Masterpass. Kiosky jsou umístěny na pěti místech v areálu zoo.

Klíčovým úkolem moderních zoologických zahrad je ochrana ohrožených druhů a nové informační a platební kiosky naše snahy posunou opět o něco dále,“ uvádí ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek a doplňuje: „Věříme, že je naši návštěvníci a příznivci ocení a aktivně využijí. Děkujeme společnostem Ingenico Group a Mastercard za pomoc při jejich vývoji, výrobě a instalaci.“

Speciální dárcovské platební kiosky návštěvníci najdou ve spodní části zoo u Vzdělávacího centra, v Pavilonu goril a v Pavilonu šelem a plazů. V horní části zoo jsou pak umístěny v blízkosti pavilonu Indonéská džungle a v Údolí slonů.

Pražská zoo patří při záchraně ohrožených zvířat k nejúspěšnějším na světě a máme radost, že můžeme spojit síly a pomocí nových platebních kiosků zapojit i více lidí. Mastercard v Česku vyvíjí platební inovace a díky tomu můžeme návštěvníkům v zoo umožnit pohodlnou a bezpečnou platbu,“ řekl generální ředitel Mastercard pro Česko, Slovensko a Rakousko Miroslav Lukeš.

Je nám potěšením se dlouhodobě podílet na projektech, které přináší vyšší komfort při zábavě a vzdělávání v pražské zoo. Samoobslužné informační panely jsou již celkem běžnou záležitostí. V poslední době se však velmi žádaným řešením v Evropě staly kiosky platební. Věříme, že kiosky s integrovanou platbou, kterou zajišťují bezkontaktní terminály Ingenico IUC180B, pomohou vybrat mnoho finančních prostředků pro ohrožené druhy ve volné přírodě,“ shrnula generální ředitelka české pobočky společnosti Ingenico Martina Kirchrathová.

Návštěvníci mohou prostřednictvím hybridních platebních terminálů přispět částkami od 50 do 499 Kč na projekty Návratu divokých koní (Převalského) do volné přírody v Mongolsku, Toulavý autobus (záchrana goril nížinných a dalších ohrožených druhů ve střední Africe), ochranu gaviála v indické řece Čambal či záchranu kriticky ohrožených laošů v Laosu. Každý zájemce, jenž na vybraný projekt přispěje libovolnou částkou, získá autogram podpořeného zvířete v podobě samolepky s vyobrazením jeho stopy.

Stáhnout

Stáhnout jako PDF Všeobecné Obchodní podmínky Ingenico CZ S s.r.o.